Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Όχι στην εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων στην κλειστή θάλασσα του Κορινθιακού

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ «Η ΑΛΚΥΩΝ».
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη συντονισμένη επίθεση ολοκληρωτικής καταστροφής του Κορινθιακού κόλπου που μεθοδεύεται με :

1. Την δημιουργία ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στον κόλπο της Αντίκυρας με:
- μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 334MW -ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία)
- μονάδα με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 412 MW -εκκρεμεί αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας- και που ανοίγει το δρόμο σε
- σχεδιαζόμενη μονάδα με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 800MW και σε
- μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο λιθάνθρακα ισχύος 600MW. (Θετική γνωμοδότηση ΡΑΕ).

2.Την εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 440MW στον κόλπο της Θίσβης. (υπό κατασκευή).

3.Την κατασκευή τεράστιων λιμενικών εγκαταστάσεων στην Θίσβη και στην Αντίκυρα για την εξυπηρέτηση των εμπορικών και των "καρβουνάδικων" καραβιών.

4.Την μετατροπή όλης της Βοιωτίας σε χώρο ανεξέλεγκτης βιομηχανικής εγκατάστασης

Petition:

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ:
► Θάλασσα παράνομου και ασύδοτου πλουτισμού των πολυεθνικών εταιριών και των ολίγων, σε βάρος της υγείας, της ψυχής και της αξιοπρέπειας μας,
► Θάλασσα υδάτινος δρόμος, χαβούζα σαπιοκάραβων, φορτωμένων με χιλιάδες τόνους εισαγόμενου κονιορτοποιημένου λιθάνθρακα και άλλων χημικών.
► Θάλαμος αερίων λόγω των εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων του αζώτου και του θείου, αιωρουμένων σωματιδίων και τέφρας, που θα εκπέμπονται μαζί με θερμότητα από τις ενεργειακές μονάδες, ενισχύοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλάζοντας το κλίμα όλης της περιοχής, προκαλώντας όξινη βροχή, βλάπτοντας εγκληματικά την υγεία των κατοίκων.
► «Νεκρή θάλασσα» λόγω της απόθεσης 750.000 τόνων ετησίως κόκκινης λάσπης, βαρέων μετάλλων και καρκινογόνων ουσιών και των τεράστιων ποσοτήτων νερού για την ψύξη των βιομηχανιών που θα αυξήσουν τη θερμοκρασία της θάλασσας και θα εξαφανίσουν τους έμβιους οργανισμούς.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Είμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στο δικαστικό αγώνα της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας '' Η ΑΡΤΕΜΙΣ'' γιατί:
Θέλουμε τον Κορινθιακό γαλάζιο, θάλασσα επικοινωνίας, θάλασσα συνεργασίας, θάλασσα ανάπτυξης για όλους τους ανθρώπους του.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. Διεκδικούμε άμεσα αυστηρό καθεστώς προστασίας
ΟΧΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
Συνυπογράψτε την αίτηση εδώ:
http://www.gopetition.com/online/21652.html

ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Πολλά χημικά δρουν στο ανθρώπινο σώμα σαν θηλυκές ορμόνες

Πολύ συχνά αναφερόμαστε στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Τα μεγάλα θέματα που προβάλλονται κατά κόρον από τον Tύπο είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, με την αύξηση του μεγέθους της τρύπας του όζοντος και την υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλεί την τήξη των πάγων της Ανταρκτικής, η καταστροφή των δασών κ. ά. Το περιβάλλον όμως δεν μολύνεται μόνο, αλλά και θηλυκοποιείται ή μάλλον θηλυκοποιείται μολυνόμενο. Τι είναι όμως η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος; Είναι η αύξηση στο περιβάλλον που ζούμε των χημικών ουσιών εκείνων που το ανθρώπινο σώμα αναγνωρίζει και εκλαμβάνει ως θηλυκές ορμόνες. Η δράση τους επί του ανθρωπίνου σώματος είναι δηλαδή παρόμοια με εκείνη των θηλυκών ορμονών, των οιστρογόνων (δράση oestrogelike). Οι ουσίες αυτές εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα με την αναπνοή ή τις τροφές και δημιουργούν τα προβλήματα που θα αναφερθούν παρακάτω.
Aντισυλληπτική δράση
Κύριες ουσίες που το ανθρώπινο σώμα εκλαμβάνει ως οιστρογόνα είναι τα εντομοκτόνα, τα πλαστικά και τα λιπάσματα. Τα εντομοκτόνα (DTT και άλλα) χρησιμοποιούνται σε τεράστιες ποσότητες στις καλλιέργειες επί της γης και επί των φυτών, αλλά και ψεκαζόμενα από αέρος με αεροπλάνα ακόμα και για περιορισμό των ενοχλητικών κουνουπιών. Τα πλαστικά με τα οποία ερχόμαστε πλέον σε καθημερινή επαφή. Ποιος από μας δεν τρώει ή δεν πίνει κάθε μέρα μέσα σε πλαστικά σκεύη ή ποτήρια. Μικρομόρια των πλαστικών αυτών καταπίνουμε με την τροφή, τον καφέ και το νερό μας. Τέλος, πολλά λιπάσματα που εισέρχονται στο σώμα μας με τη διατροφική αλυσίδα έχουν τα ίδια αποτελέσματα.
Οι ουσίες αυτές στον άνδρα δημιουργούν καταστάσεις θηλυκοποίησης και στη γυναίκα μπορούν να λειτουργήσουν ως αντισύλληψη. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος ποιότητας και κατ’ επέκτασιν η δυνατότητα γονιμοποίησης του ανδρικού σπέρματος φθίνει. Στατιστικές μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνεται ο μέσος αριθμός σπερματοζωαρίων ανά εκσπερμάτιση, αλλά και η μέση κινητικότητα αυτών, δηλαδή η δυνατότητά τους να ταξιδέψουν ψηλά μέσα στη μήτρα της γυναίκας και τις σάλπιγγες όπου θα συναντήσουν το ωάριο και θα το γονιμοποιήσουν. Ολο και περισσότερα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας και αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός αυτών που προσφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Σύντομα, και αυτός είναι σήμερα ο κύριος στόχος των γενετιστών, θα γίνεται η γονιμοποίηση του ωαρίου στο εργαστήριο λαμβάνοντας το ανδρικό γενετικό υλικό όχι από το σπερματοζωάριο αλλά από οποιοδήποτε κύτταρο του ανδρικού σώματος. Τα τελευταία όμως χρόνια, όπως φαίνεται και από την καθημερινή μου χειρουργική δραστηριότητα, αυξάνονται ραγδαία και τα προβλήματα των γεννητικών οργάνων των νεογέννητων αγοριών. Πρόσφατες στατιστικές που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Γαλλικό Ουρολογικό Συνέδριο έδειξαν ότι κυρίως σε αγροτικές περιοχές όπου η παραγωγή αγροτικών αγαθών ακολουθεί τις προσταγές της χημικής επιστήμης με τη χρήση όλων των προαναφερθέντων βοηθημάτων, τα τελευταία 10-15 χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί επί 3,5 η συχνότητα εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών των γεννητικών οργάνων, όπως η κρυψορχία και οι υποσπαδίες.
Κρυψορχία είναι η μη αυτόματη κατάβαση των όρχεων από την κοιλιά του εμβρύου όπου δημιουργούνται, μέσα στο σακούλι του οσχέου, πριν από τη γέννηση. Υποσπαδίας είναι η ατελής κατασκευή από τη φύση της ουρήθρας, με αποτέλεσμα το στόμιο από το οποίο βγαίνουν τα ούρα να μη βρίσκεται στην κορυφή του πέους, αλλά κάπου στην κάτω επιφάνεια του κορμού αυτού.
Η δημιουργία και η ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων του άρρενος κατά τη διάρκεια της κύησης προκαλείται και κατευθύνεται από τις ανδρικές ορμόνες, η δράση των οποίων προφανώς επηρεάζεται από τη δράση των ουσιών «oestrogelike». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προβληματική ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων του άρρενος από τη δημιουργία τους ήδη.
Aνησυχητική προοπτική
Η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος προφανώς πρέπει να επηρεάζει και τον ψυχισμό-σεξουαλική συμπεριφορά του ανδρός. Με την παρουσία των ουσιών «oestrogelike» μειώνεται η επιθυμία για το άλλο φύλο, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των ανδρών να είναι πια ουδέτερη ή ακόμα και ομοσεξουαλική.
Συνολικά, η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκτασιν η θηλυκοποίηση του άνδρα, παρουσιάζεται σαν ένα σοβαρό πλέον θέμα το οποίο βάσει των ιατρικών στατιστικών μπορεί να πάρει μέσα στα επόμενα 40-50 χρόνια πολύ ανησυχητικές διαστάσεις. Καθήκον των επιστημονικών εταιρειών, αλλά και των κυβερνώντων είναι πλέον να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα του περιβάλλοντος. H Παγκόσμια Oργάνωση Yγείας λάμπει διά της απουσίας της, ενώ θα έπρεπε οι αγώνες της να είναι τουλάχιστον μεγαλύτεροι από αυτούς που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν άλλοι φορείς (αγώνες ενάντια του ρατσισμού, ενάντια της παιδικής εργασίας, της παγκοσμιοποίησης κ.λπ.).
Το κόστος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερο από το κόστος των επιπτώσεων στην υγεία του ανθρώπινου είδους.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ DOPING

Η αποκαλυψη οτι 11 αθλητες μας βρεθηκαν να εχουν κανει χρηση ουσιας που χορηγειται στα ζωα για αυξηση της μυικης μαζας των βοωειδων και προκαλει στειροτητα, ειναι ενα επιπλεον παραδειγμα της αλογιστης χρησης των ουσιων στον αθλητισμο.
Οι παρενεργειες των στεροειδων αναβολικων ειναι γνωστες πλεον οχι μονο στον επιστημονικο κοσμο , αλλα και ευρυτερα στους αθλητες και στην κοινωνια.Δεν θα επισελθω σε λεπτομερειες για τις γνωστες παρενεργειες πανω στο αμυντικο συστημα του οργανισμου και στην αυξηση των κρουσματων υπερτασης, καρδιοπαθειων, καρκινου του ηπατος, κατακρατηση υγρων, αζωοσπερμια, ατροφια ορχεων, υπογονιμοτητα που φτανει μεχρι τη στειρωση κτλ, αλλα σε μια αγνωστη ισως στο ευρυ κοινο παρενεργεια στην ψυχικη υγεια των χρηστων που εχει και κοινωνικες συνεπειες. Σε μελετη που εγινε πανω σε αθλητες που εγινε χορηγηση τεστοστερονης και εξεταστηκαν παραλληλα με αθλητες που επερναν εικονικο φαρμακο (placebo), διαπιστωθησαν αλαγες στον ψυχικο κοσμο των αθλητων, οπως : υπεροψία, επιθετικότητα, μανία (αγοραστομανία- επιδειξιομανία), παράνοια (όταν λαμβάνονται υψηλές δόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα), σύνδρομο αποστέρησης με ληθαργικότητα, διαταραχές ύπνου και κατάθλιψη (συμπτώματα ανάλογα διακοπής κορτικοστεροειδών και οπιούχων). Παραλληλα, οι αθλητές που είχαν πάρει τα στεροειδή εξέθεσαν επίσης μια αλλαγή στην προσωπικότητά τους. Τα στεροειδή εμφανίστηκαν να μειώνουν το ενσυναίσθημά τους για άλλους ανθρώπους. Αυτή η εύρεση είναι σημαντική επειδή πολύ λίγα φάρμακα προκαλούν μια πραγματική αλλαγή στην προσωπικότητα, που μπορούν να οδηγούσαν σε έναν λιγότερο υποχωρητικό άνθρωπο, χωρίς κατανόηση και χωρίς να παίρνει την ευθύνη για τις ενέργειές του.

Γίνεται φανερό ομως ότι η λύση στο πρόβλημα του doping δεν είναι τα antidoping controls ούτε οι τιμωρίες των αθλητών. Τα antidoping controls άλλωστε εύκολα υπερπηδώνται. Για υγιή αθλητισμό απαιτείται αθλητική παιδεία, ήθος και κυρίως να παύσει ο εθνικός μεγαλοϊδεατισμός να στηρίζεται πάνω στα σώματα των αθλητών. Οι αθλητές εξυψώνουν τον άνθρωπο, είναι πολίτες της γης και δεν πρέπει να υλοποιούν ματαιοδοξίες εθνικές, να αποπροσανατολίζουν πολιτικές συνειδήσεις και να εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα.

Και το κυριωτερο απο ολα αυτα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι τα αναβολικα δεν χρησιμοποιουνται μονο στον πρωταθλητισμο, αλλα εχουν μπει απο καιρο για τα καλα και στα γυμναστηρια της γειτονιας, οπου νεοι και νεες γυμναζονται με σκοπο να ομοιαζουν με τα προτυπα του δυνατου αντρα και της λεπτοκαμωμενης γυναικας των επιδειξεων μοδας και των πρωτοσελιδων των life style περιοδικων.

Προσφατα ειχα και μια προσωπικη εμπειρα. Εξεταζοντας ενα κοριτσι 17 ετων που ηρθε στο ιατρειο μου με αμηνορροια 6 μηνων, ανακαλυψα απο το ιστορικο οτι επαιζε με μια φιλη της στο σχολειο <<τις μοντελες>> , και επιδιδονταν σε διαγωνισμο ποια θα χασει τα περισσοτερα κιλα. Ταυτοχρονα, δεν ανησυχουσε για μετρα αντισυλληψης γιατι το αγορι της εκανε χρηση ουσιων στο γυμναστηριο και ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ οτι εχει <<προσωρινη >> στειροτητα. Ολα αυτα μου φαινονται ακομα πιο επικινδυνα απο την απομυθοποιηση των πρωταθλητων, ακομα και απο την εκουσια βλαβη της υγειας τους.

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Νεα ανησυχητικα στοιχεια φερνει στο φως της δημοσιοτητας η εκθεση της Παγκοσμιας Οργανωσης Υγειας για την περιοχη της Ευρωπης, που παρουσιαστηκε στις 13-15 Ιουνιου στη Βιεννη σε εκπροσωπους των Υπουργειων Υγειας και Περιβαλλοντος 53 Ευρωπαικων χωρων.
Η εκθεση ξεκιναει με τη διαπιστωση ότι μεχρι και 20% θα μπορουσαν να μειωθουν οι θανατοι στην Ευρωπη με καταλληλες δρασεις για την καλυτερη διαχειρηση του περιβαλλοντος. Συγκεκριμενα αναφερεται ότι φτανει στο 18-20 % κατά μεσον ορο το ποσοστο των θανατων στην Ευρωπη που οφειλονται σε περιβαλοντικα αιτια. Το ποσοστο αυτό στα παιδια και εφηβους μεχρι 19 ετων φτανει στο 34 % !
Για την Ελλαδα η εκθεση ανεβαζει τον αριθμο των θανατων από περιβαλλοντικα αιτια στους 20.000 κάθε χρονο, αριθμος που αντιστοιχει στο 16 % των θανατων στη χωρα μας, και μας φερνει στην χειροτερη θεση από ολες τις δυτικοευρωπαικες χωρες ( Τα αντιστοιχα ποσοστα είναι 13% σε Κυπρο και Ισραηλ, 14% σε Ισλανδια, Μαλτα, Ιταλια, Σουηδια κ.α. Στις χειροτερες θεσεις βρισκονται Καζακσταν ,Ρωσσια με 20% και Τουρμενισταν με 22%).
Πολύ ενδιαφερον στοιχειο της εκθεσης ότι οι θανατοι στην Ελλαδα μονο από την ατμοσφαιρικη ρυπανση ανερχονται σε 2.800 το χρονο !
Σε παγκοσμιο επιπεδο, αν λαβουμε υποψιν μας τα στοιχεια από την περσινη εκθεση της Π.Ο.Υ. (Γενευη 16.06.2006) που αναφερεται σε 13 εκατομυρια θανατους ετησιως που οφειλονται σε περιβαλοντικα αιτια, 24% ολων των ασθενειων παγκοσμιως και 33% των ασθενειων των παιδιων κατω των 5 ετων που οφειλονται σε περιβαλλοντικους παραγοντες, μαζι με την φετινη εκθεση της Παγκοσμιας Τραπεζας που μιλαει για 750.000 ανθρωπους που πεθαινουν προωρα κάθε χρονο μονο στην Κινα από αιτιες που σχετιζονται με την ατμοσφαιρικη ρυπανση, καταλαβαινουμε ότι ο αγωνας για την προστασια του περιβαλλοντος και την ανατροπη των κλιματικων αλαγων δεν είναι αγωνας μονο για την ποιοτητα της ζωης, αλλα και για την ιδια τη ζωη, και ισως μελλοντικα για την ιδια την ανθρωπινη υπαρξη σαυτον τον πλανητη.