Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr e-mail: ecogreen@otenet.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νομαρχίας Πειραιά ζητούν αλλαγή πολιτικών για το περιβάλλον, προστασία των δασών, μέτρα για το κλίμα, βελτίωση της ζωής στις πόλεις της Νομαρχίας Πειραιά.
Ζούμε με τραγικό τρόπο την καταστροφή των δασών. Δεν είναι οι κατά καιρούς κυβερνήσεις , δημοτικές και νομαρχιακές αρχές, αλλά και σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας που αντιμετωπίζει στην πράξη τα δάση ως... βάρος, που η παρουσία τους αναστέλλει την «ανάπτυξη» μέσω της ανοικοδόμησης. Η καταστροφή κάθε δάσους είναι μεγάλη απώλεια για το φυσικό οικοσύστημα, την υγεία, την αισθητική και γενικά την ποιότητα ζωής.
Οι ηθικοί αυτουργοί των εμπρησμών και των «υπηρεσιακών αδυναμιών» κατάσβεσης είναι οι δασοκτόνοι νόμοι.
Η καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, σε συνδυασμό με την τσιμεντοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση της παράλιας ζώνης και την οικοδόμηση των ελεύθερων χώρων, οδηγεί στην απώλεια της ευεργετικής επίδρασης της θαλάσσιας αύρας με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες ζημιές για το περιβάλλον της Αττικής.
Τώρα πρέπει να αφυπνιστούμε. Να βοηθήσουμε τη φύση να επανέλθει.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Νομαρχίας Πειραιά, προτρέπουν τους πολίτες να διεκδικήσουν και απαιτούν από τις αρχές (Κυβέρνηση, Νομαρχία και Δήμους) δημιουργία πάρκων ελεύθερης πρόσβασης και υψηλού πρασίνου:
Στη Δραπετσώνα, στον παράκτιο χώρο του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων
Στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και του Καραϊσκάκη , στην Α .Δηλαβέρη. Όπως και την παραλία Πειραϊκής, Ζέας, Καστέλλας.
Στο Πέραμα, αφού απομακρυνθούν άμεσα οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών.
Στον Κορυδαλλό, αφού απομακρυνθούν άμεσα οι φυλακές.
Στο Μοσχάτο, με το χαρακτηρισμό της παραλίας ως χώρου πρασίνου και τη λειτουργία της ως δημόσιου ελεύθερου πάρκου, με ταυτόχρονο μηδενισμό του συντελεστή δόμησης.
Στη Σαλαμίνα με την προστασία των δασικών εκτάσεων και να σταματήσει η οικοπεδοποίηση προς όφελος των κτηματομεσιτών και της Εκκλησίας και σε βάρος των πολιτών.
Ήρθε η ώρα του πολιτικού κόστους για όσους στηρίζουν ή ανέχονται την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγαπητοι φιλοι και φιλες, τα συσωρευμενα οικολογικα προβληματα στην περιοχη μας, σε συνδιασμο με την υποβαθμιση της ποιοτητας ζωης ολων των κατοικων του λεκανοπεδιου της Αττικης, μας αναγκαζουν να αντιδρασουμε. Σε αυτο το χωρο μπορειτε να συμμετεχετε με ιδεες, προτασεις, καταγγελιες, κυριως σε οτι αφορα τα προβληματα του Πειραια και των δημων της περιφερειας Πειραια και του αργοσαρωνικου. Εφτασε η ωρα να τα συζητησουμε και να αναζητησουμε λυσεις. Παραλληλα θα συζηταμε για την οικολογια, την ποιοτητα ζωης, την πρασινη οικονομια, τα κοινωνικα προβληματα.